by
on
under
Permalink

Att vinna resor

vinst

Tävlingar med resor som huvudvinst är inget ovanligt och syns ofta i både butiker och online. En annan bransch som är duktig på att ge bort resor (och andra vinster) är casinon där det så gott som alltid finns någon resa att vinna. Ibland lottas resorna helt enkelt ut till alla aktiva spelare medans det i andra fall kan finnas någon form av motprestation som att vinsten till exempel går till den spelare som vunnit mest under tävlingstiden.

Resecheckar och presentkort

Ibland så är det inte en speciell plats man vill locka med utan istället ge så stor resebudget som möjligt till vinnaren. I dessa fallen brukar vinsten oftast bestå av resecheckar som man kan använda för att betala sin resa eller något annat när man väl är ute ur landet. I dag används faktiska resecheckar extremt sällan då kreditkorten har blivit ett betydligt enklare alternativ att använda. Detta betyder att det stället där de flesta stöter på termen är i just tävlingar.  Även i tävlingarna har dock resecheckarna börjat ersättas av presentkort till researrangörer eller flygbolag.

Kompletta upplevelser

Ett annat mycket vanligt och kanske lite roligare alternativ är när tävlingsarrangörer tar och bakar ihop ett helt vinstpaket där hela upplevelsen är planerad speciellt för vinnaren. Ett aktuellt exempel på detta finner vi hos Betsafe som i sin ”Summer Challenge” ger möjligheten att vinna flera olika resor världen över. För de sportintresserade så kan man välja antingen en fotbollsweekend eller en tennisweekend för två.

För de som gillar öl och snabba bilar finns det en helt annat upplevelse som väntar i Tyskland där vinnaren istället får teståka lyxbilar och efter det besöka det kända ölfestivalen i München.