by
on
under ,
Permalink

Bästa staden i Sydamerika – Enligt Vagabond

sao paolo gata

Vad man som turist bör göra och vilka turistmål som bör besöka är väldigt individuellt. Samtidigt kan man få inspiration från vad andra tycker och tänker och detta inte minst när det gäller personer som är väl insatta i att resa runt i världen. En av de större restidnigarna, Vagabond, publicerade häromåret en lista på de 25 viktigaste resmålen i Sydamerika vilket självklart kan vara en stark inspiration för de som tänkt besöka denna världsdel på semestern.

Det var då medarbetaren Henrik Jönsson som fick dela med sig av sina bästa restips. Det är tydligt att Henrik har en förkärlek för storstadslivet och det var därmed inte helt oväntat en större stad som kom först på listan.

På första plats med inriktning mot Brasilien kom Sao Paolo. Detta mycket tack vare avenyn som är hela tre kilometer lång. Utmed avenyn finns mängder av butiker i olika storlekar. Många med riktigt exklusiva produkter som gör att det känns som att man lika gärna kunnat vara på Fith Avenue i den större staden New York. Just shoppingen lyfts fram som stadens stora fördel. Men självklart finns här både nattklubbar, restauranger och annat som hör till storstadspulsen.