by
on
under
Permalink

Europas bästa badstränder

5256369-tropical-island-beach-with-perfect-blue-sunny-sky

När man tänker på badstränder i Europa kanske Franska Rivieran är det första som dyker upp. Men det finns så många stränder av intresse att en enda människa inte hinner besöka dem alla under sin livstid om man bara ska använda semestrarna åtminstone. Medelhavet är naturligt nog på topp i listorna och bland de tävlande om förstaplatsen finner vi Lampedusa som är Italiens sydligaste ö, belägen mellan Malta och Tunisien. Här är sanden är gyllengul, vattnet kristallklart och det finns massor av fisk vilket gör stranden till en ypperlig destination för snorkling.

Men om vi riktar blicken utanför Medelhavet så är Portugals Atlantkust givet. Där kan Praia da Falésia beläget på landets södra kust vara ett härligt resmål. Här kan man njuta av sol och bad på en vacker strand inramad av klippor och med lä från vinden.

Weymouth Beach, i södra England nämns som en strand av rang. Den som reser till England under sommaren behöver alltså inte ställa in sig på enbart en stadssemester. Weymouth ligger i Dorset, som är ett populärt inhemskt turistmål.

Men glöm inte den magnifika stranden Tylösand i vårt eget land, om ni inte varit där är det nästan ett krav med besök.