by
on
under
Permalink

Se Bogota från ovan

bogota på karta

Colombia har gått från att varit ett land med starka konflikter och oro på grund av gerillakrigsföring till att locka allt fler turister. En del väljer att åka till huvudstaden Bogotá som bjuder en rad olika turistattraktioner. En är att ta sig upp på bergen och det är då toppen Monserrate som många vill besöka. En topp som ligger på mer än 3000 meters höjd och som man relativt lätt kan nå. Från bergets fot går det att ta spårvagnen som sakta men säkert tar sig uppför de branta vägarna.

Här uppe bjuds det inte bara på fantastisk utsikt utan även mat, fika och souvenirer. Som vanligt är försäljarna där turisterna är. Den som tycker sig bli lite yr av höjden kan även köpa något för detta. Drycken kokate säljs av flera försäljare och sägs bota yrseln. Om drycken inte gör någon skillnad får man välja de lite mer starkare dryckerna som även säljs helt fritt. Många väljer då Aguardiente som är en traditionell nationell spritdryck.

På toppen finns även en kyrka som även är mycket välbesökt. Hit kommer pilgrimer och avlägger löften likt ”Om jag blir frisk ska jag ge denna summa till välgörande ändamål”.

Så oavsett om det är utsikt, souvenirer, alkohol eller ett gudsingripande som efterfrågas så är toppen av berget man ska ta sig till.