by
on
under
Permalink

Spännande weekenddestinationer

200642-prague-castle-cityscape

Fler och fler upptäcker Prag i Tjeckien som en lite ovanligare weekendupplevelse. De största europeiska storstäderna är tämligen ”vanliga” numer så att den som vill ha det lilla extra kan mycket väl välja Prag. Det är en genuin stad med mycket trevlig bebyggelse, många sevärdheter och smakfull atmosfär. Eller varför inte Budapest med dess berömda badhus? Den som vill utforska Europa under korta helgresor har sannerligen mycket att välja bland.

Våra grannar i öst, de baltiska staterna är även de mycket väl värda besök. I Vilnius till exempel finns den vackra och intressanta Gamla Staden som är väl värt ett besök och den som inte provat det litauiska köket rekommenderas att göra det.

Längre söderut har vi Malta en ö som omtalas mer och mer tack vare dess härliga klimat. Vill man sola och bada under en trist vinterhelg i Sverige är en resa till Malta definitivt ett alternativ då Ryanair flyger dit från både Skavsta och Landvetter.

Vill man stanna i Sverige kan Gotland erbjuda bra priser under lågsäsong. Då kan man också utforska Ringmuren och andra sevärdheter i Visby innerstad utan att trängas.